vineri, 28 mai 2010

Test de inteligenta

In zilele noastre multe notiuni si-au schimbat forma si denumirea de nenumarate ori. La intrebarea “ce este un test de inteligenta” poate multi dintre dvs. ati fi tentati sa spuneti ca e vorba de un test care cuprinde intrebari, intrebari menite sa arate nivelul de inteligenta pe care o persoana il poate detine. Dar daca acest test de inteligenta are o alta forma? Daca este livrat neoficial, de catre autoritatile statului de pilda? Ce ati spune daca, prin propaganda desantata facuta unui vaccin, de pilda H1N1, statul nu va trimite de fapt un test de inteligenta mai sofisticat? Nu numai dvs., dar si genelor dvs.,adica copiilor si urmasilor vostri.

Probabil ca multi dintre voi au facut deja ochii mari. Cum adica, un vaccin pe post de test de inteligenta? Pai uite asa, sa va explic putin. Sute de ani de selectie naturala pot fi inlocuiti de un simplu vaccin. In loc sa lase aceasta selectie naturala sa faca, timp de sute de ani, departajarea dintre destepti si prosti, dintre oameni independenti si oameni usor manipulabili, dintre oameni vigurosi si sanatosi si oameni vesnic bolnavi (sau daca nu bolnavi inchipuiti), statul a luat hotararea sa grabeasca artificial aceasta separare. Multi probabil au ramas socati de aceasta afirmatie, insa ea ar putea fi foarte adevarata. Un vaccin pe post de test de inteligenta, da, asta ar fi o chestie intr-adevar tare.

Probabil ca multi dintre dvs. ati veni cu contraargumentul “ dar bine dom’le statul vrea binele populatiei, vrea sanatatea ei, prosperitatea ei, cum sa ne dea un test de inteligenta de fapt in locul unui banal vaccin menit sa ne faca mai rezistenti si mai sanatosi?” Uite asa bine, asta incerc sa demonstrez, ca statul, indiferent ca e vorba de cel roman, american, rus sau israelian, statul e cel care, prin mana oamenilor sai de stiinta, incearca sa intervina in genetica biologica si sociala a membrilor sai. In ce sens? Pai nu e greu sa guvernezi un popor de oameni intelepti si inteligenti? De oameni nemanipulabili? De oameni care nu se lasa prostiti de tampeniile debitate de politicieni, militari sau alte categorii sociale puternice? Pacea si egalitatea sociala descrisa de comunisti sau chiar socialisti este doar o utopie frumoasa, lucru descoperit de mult timp de catre statele capitaliste, state in care cei indeobste mai putini guverneaza peste cei mai multi, mai saraci si mai slabi de duh.

Nu as dori sa fiu inteles gresit. Sunt si vaccine care probabil au ajutat omul cu adevarat. Nu afirm ca toate sunt teste de inteligenta. Nu orice vaccin promovat de guvern este un test de inteligenta, un atac la adresa oamenilor puternici si a urmasilor lor. Sunt sigur insa ca unele vaccine, ca de pilda cel cu H1N1, este o prosteala pe fata, o prosteala construita deliberat, cu multa truda, eforturi si tehnica. Sfatul meu, ramaneti vigilenti tot timpul la orice cadou grecesc sau nu (cadouri pe bani de fapt) care vi se ofera de catre stat, nu va lasati pacaliti de orice prostie debitata de mass-media si nu mancati orice porcarie cu E-uri pe care o gasiti expusa cu generozitate in hypermarketuri sau fast-fooduri. Parafrazand un presedinte genial in arta manipularii prostimii, inchei acest articol prin a va ura un sincer (de aceasta data e chiar sincer) “ sa traiti bine”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

ide